"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

5.5.10

How did it found us?

    Σήμερα είναι μία΄"μαύρη" μέρα για την Ελλάδα. Κάναμε το γύρω του κόσμου στα ευρωπαϊκά κανάλια που παρουσίασαν εκείνοι πρώτοι - η Ε.ΣΥ.Ε.Α απεργούσε - τις εικόνες ντροπής. Μία απεργία στην οποία συμμετείχε ο απλός πολίτης για να αντιδράσει για την οικονομική κρίση της χώρας, μετατράπηκε σε ανεξέλεγκτη πορεία ατόμων που δεν είχαν να διεκδικήσουν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως πήγαν εκεί για να καπηλευτούν την διαμαρτυρία του κόσμου, να παρεισφρύσουν στην πορεία και να κάψουν μία τράπεζα και 4 - η μία νέα κοπέλα ήταν έγκυος - αθώους. Αυτό είναι εγκληματική πράξη. Τυφλή βία και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την θεωρία που υπερασπίζονται οι αναρχικοί, ούτε με τις διαδηλώσεις των πολιτών στα πλαίσια της υποτιθέμενης δημοκρατίας που έχουμε και έχει καταντήσει σε αναρχοδημοκρατία.

Τρεις αθώοι άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους και δεν γυρίζουν πίσω. Αυτό δεν αλλάζει δυστυχώς.

    Δεν είμαι αφελής. Κάποιους θα τους συλλάβουν και μετά θα τους αφήσουν για να κάνουν τα ίδια. Ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι επαναστατούν και παρασύρουν και άλλους αφελείς που νομίζουν ότι αυτοί οι ανεγκέφαλοι έχουν δίκιο και τους ακολουθούν. Έλεος! ... Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να κατέβει κανείς σε πορείες. Γιατί ξέρω τι ακριβώς θα γίνει κάθε φορά. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι - πιο έξυπνοι ίσως και πιο αποτελεσματικοί - τρόποι δράσης και αντίδρασης.Θέλω να πιστεύω ότι οι γενιές που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο υποψιασμένοι για τον κόσμο και θα βρουν έναν κόσμο ίσως καλύτερο αλλά σίγουρα διαφορετικό. Πιστεύω σε αυτό και προσδοκώ ανάσταση ζωντανών.

    Τελειώνω με ένα ποίημα που όμως δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ τον ποιητή αυτή τη στιγμή, να με συγχωρείτε για αυτή τη βασική παράλειψη αλλά θα το διορθώσω !!!.

Does this darkness have a name?
This cruelty, this hatred
How did it find us?
Did it steal into our lives or did we seak it out and embrace it
What happened to us?
That we know sending our children into the world like we send young men to war Hoping for their safe return but knowing that some will be lost along the way
When did we lose our way?
Consumed by the shadows shwalloed whole by the darkness
Does this darkness have a name?
Is it your name?
...

3 σχόλια:

  1. http://www.onlyonetreehill.com/lucasqoutes.htm

    αυτό βρήκα με μιά αναζήτηση στο google..


    το σκοτάδι έχει όνομα και πολλά κεφάλια..

    δυστυχώς..

    καλησπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wraio... to eida kai se auto. tin evlepa auti ti seira paradoxws...les e?
    to thema gia emena einai na min pesoume sto skotadi kai sti zwni tou lykofwtos...

    p.s i epomeni anartisi tha einai gia tis neraides pou sas elega prin kati mines. aurio tha tin exw etoimi....!
    kahmera! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή