"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

16.5.10

You Can't Handle The Truth - from 'A Few Good Men'


   
    Κάθε Κυριακή η αγαπημένη μου ασχολία είναι να βλέπω ταινίες. Ταινίες που τις έχω δει και ξαναδεί.  Όμως κάθε φορά έχω να μάθω κάτι καινούριο. Σήμερα έψαξα τη συγκεκριμένη ταινία. Ήθελα πολύ να τη δω. Η υπόθεση της ταινίας είναι σχεδόν γνωστή σε όλους. Τη δημοσιεύω γιατί την βρίσκω αρκετά επίκαιρη. Γιατί θέλει θάρρος να αντιμετωπίσεις την αλήθεια. Να βρεθείς αντιμέτωπος με το κάθε κατεστημένο και να βγεις νικητής σε αυτή την άνιση αναμέτρηση. Ο μύθος του Δαυίδ και του Γολιάθ πιο αληθινός όσο ποτέ ... Για έναν νέο δικηγόρο που δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά σε αίθουσα δικαστηρίου εναντίον ενός ώριμου, διακεκριμένου βετεράνου του πολεμικού ναυτικού. Ποιος θα πιστέψει ποιόν ;;;. Ποιος είναι αληθινός και ποιος κρύβεται πίσω από παράσημα και επισημότητες ... Και όμως το πείσμα και η φλόγα για την αναζήτηση της αλήθειας θα κάνει τη διαφορά. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι είναι η τύχη του "πρωτάρη", αλλά εγώ νομίζω ότι δεν είναι θέμα τύχης αλλά ικανότητας.

Υ.Γ: Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ταινίας σε όλους όσους διατείνονται ότι είναι δίκαιοι και αιθεροβάμονες επιστήμονες ή ό,τι, ενώ στην πράξη το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαβάλουν τις υπολήψεις άλλων ανθρώπων και να ζουν μέσα από αυτούς. Να είναι όλοι τους καλά ...

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα JK!!!!
    Αχ και εγώ αργώ να περάσω, αλλά σας σκέφτομαι πάντα!!! Θα περάσω από το όμορφο blog σου να τα πούμε!!!!
    Σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου :)
    Η αισιοδοξία σου με γεμίζει με θετικές σκέψεις!!!...

    Καλή εβδομάδα να έχεις! Να είσαι καλά μικρέ μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ioanna,
    Καιρό έχουμε να τα πούμε...
    Βαρύ το κείμενο σου, αλλά έτσι πάει σε όλη την ανθρωπότητα όπου κυβερνά το χρήμα, οι τράπεζες, η βιομηχανία όπλων, οι φαρμακοβιομηχανίες...αυτό βγάζει μάτι, οι πολιτικοί είναι απλώς διαχειριστές χρήματος.
    "Το κακό είναι πιο ισχυρό αλλά το καλό πιο ανθεκτικό" είπε κάποιος σοφός, έτσι η καλοσύνη θα αντέξει!
    ΑΦ και καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωω Ιωάννα μου απ οτι βλέπω είσαι και σινεφίλ... Το χαίρομαι πολύ! Μπράβο.. Εγω έχω ξεκινήσει και βλέπω κάτι ταινίες των 50s-60s... Καμένο; Μπορεί... Η διαχρονικότητα ορισμένων ταινιών είναι απίστευτη. Α, δεν ξέρω αν έχεις δει το V for Vendetta... Αν δε το έχεις δει σου προτείνω να το ψάξεις λιγάκι... Πιστεύω θα σ αρέσει. Για μένα, είναι πραγματική έμπνευση. Όπως και ο κύκλος των χαμένων ποιητών. Oh Captain my captain!!!

    Σε φιλώ γλυκά και ελπίζω να τα πουμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου καλή μου Άϊναφετς!

    Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ξανά! Ο φόρτος εργασίας και καθημερινότητας ήταν τέτοιος που δεν μου επέτρεπε να δώσω κάτι καινούριο στο blogάκι μου!!!

    Δυστυχως έτσι είναι... ψέμματα και διαφθορές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Ελπίζω και εγώ έρθει η δικαιοσύνη και να κερδίσουν όλοι οι "καλοί" τελικά... Κάνε κανένα ξόρκι φανταστική μου νεράϊδα στα κακά ξωτικά που με έχουν περικυκλώσει τελευταία... Αχ, ας είναι καλά!

    Υ.Γ Στην επόμενη ανάρτηση σου έχω ετοιμάσει μία έκπληξη...! Θα δείς...

    Σε φιλώ γλυκειά μου Άϊναφετς!!! Να είσαι καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Estella,

    Χαίρομαι που τα ξαναλέμε! Ναι, είμαι σινεφίλ φανατική...! Οι ταινίες του '50 - '60 είναι απλά φοβερές! Ναι! το έχω δεί το "V for Vendetta"! "Remember... remember...". Μία από τις αρκετά ιδιαίτερες ταινίες και με πολύ καλούς ηθοποιούς... Εξαιρετική...

    Σε φιλώ γλυκειά μου Estella! Θα τα ξαναπούμε σύντομα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Ιωάννα.Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εδώ.
    Μου έχουν πει πως το ποδαρικό μου πιάνει :p
    Το κλιπάκι αυτό έχει αποσυρθεί από το Youtube αλλά θυμάμαι πολύ καλά την σκηνή.Εξαιρετική ταινία αλλά λίγο.."ιδεαλιστική" για τους περισσότερους δικηγόρους.Μία φίλη μου νομικός από την Σκωτία μου είχε πει πως τους την είχαν προβάλει στην σχολή αλλά...όχι ακριβώς για να τους δείξουν πως πρέπει να είναι ένας δικηγόρος (δεν χωράει η αλήθεια και η εντιμότητα σε αυτό το επάγγελμα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Shaarpedon, καλώς ήρθες! Ελπίζω να πιάσει το ποδαρικό με την καλή έννοια!!!
    Το clip της ταινίας όντως το έχουν αποσύρει από το youtube...Η ταινία μου άρεσε πολύ και είναι εντελώς "ουτοπική" για τους δικηγόρους. Συμφωνώ με όσα λες για αυτό το επάγγελμα.

    Μα αλήθεια αν δεν τους είχαν δείξει την εν λόγω ταινία για τους προφανής λόγους τότε γιατί?? Μάλλον την ξέρω την απάντηση! Απλώς σκεφτόμουν δυνατά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή