"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

10.9.10

"The Issue"

    Στην αρχή ως ξύπνημα από τον καλοκαιρινό λήθαργο ήταν τα διακριτικά σχόλια των φίλων αναγνωστών που είχαν την καλή διάθεση να περάσουν από το ιστολόγιο μου και να πουν ένα "γεια". Μετά ήρθε η δική μου ανταπόκριση σε όσους επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σειρά είχε το ιστολόγιο μου λοιπόν. Καθάρισα τη σκόνη που είχε πιάσει. Έβγαλα την άμμο της θάλασσας από πάνω μου. Έβαλα το μαγιό μου στην ντουλάπα και για 'μένα κράτησα το ελαφρύ μου μαύρισμα  να μου κάνει συντροφιά το χειμώνα. Ο Σεπτέμβρης όμως των ονείρων μου μάλλον είχε άλλα σχέδια και με επισκέφτηκε λίγο νωρίτερα από ότι περίμενα. Για την ακρίβεια δεν τον περίμενα!. Είδα πρωτοβρόχια. Κατάλαβα την αλλαγή της θερμοκρασίας. Είδα ακόμα και τα φύλλα του πελώριου πλάτανου να αλλάζουν ... Αυτή η εικόνα είναι πολύτιμη. Δεν νομίζω να είμαι ξανά τόσο τυχερή για να ζήσω ξανά κάτι παρόμοιο.

     Δεν θα πω περισσότερα. Το φθινόπωρο είναι μία εποχή μαγική. Μου αρέσει!. Είναι μία εποχή που έχει μία ασύγκριτη χάρη. Κλείνει μέσα του κάτι μαγικό, κάτι ξεχωριστό και κάτι σπάνιο. Ίσως γιαυτό τα τελευταία χρόνια δεν μας επισκέπτεται και τόσο συχνά. Ας ελπίσω για το αντίθετο. Στην Αγγλία και ακόμη περισσότερο στην Αμερική δίνουν μεγάλη προσοχή στο Φθινόπωρο. Του δίνουν δύο ονομασίες, στην Αγγλία προφέρεται ως "Autumn" (παραπέμπει σε μία πιο λόγια προσέγγιση) και στην Αμερική αναφέρεται ως "Fall" (πιο πρακτική σκοπιά στο θέμα). Ίσως και εμείς για όσο διαρκεί στην Ελλάδα καλό θα ήταν να δίναμε λίγο περισσότερη σημασία σε αυτό το ξεχωριστό εποχιακό φαινόμενο. Τέλος, σας αφήνω με μία μικρή εικόνα  ενός ιδιαίτερου και πολύ ταλαντούχου κινέζου φωτογράφου που θα σας - και εμένα μαζί - βάλει στο κλίμα της εποχής.


Καλό Φθινόπωρο* :)  

          

8 σχόλια:

  1. Συνήθως όταν τελειώνουν οι διακοπές κ αποχωρούμε σιγά-σιγά από όπου παραθέριζε ο καθένας, ευχόμαστε "καλό χειμώνα" αγνοώντας έτσι τρεις τόσο όμορφους μήνες του χρόνου! Χαίρομαι που με αυτό το post το Φθινόπωρο λαμβάνει την αναγνώριση που του πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Φθινόπωρο!Την λατρεύω αυτήν την εποχή!Η γλυκειά μελαγχολία είναι η αδυναμία μου!
    Άντε να τα λέμε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει το φθινόπωρο και ο χειμώνας γενικά. Μετά το κουραστικο καλοκαίρι απο τη ζέστη το φθινοπωρο δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας.

    Καλό φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό Φθινόπωρο Ιωάννα..

    η ομορφιά των εποχών ξετυλίγεται εμπρός μας και συνετό είναι να μην την χάνουμε..

    και το Φθινόπωρο είναι πράγματι υπέροχη εποχή..

    καλησπέρα σου και με γειά την ανακαίνιση που τώρα εγώ είδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο! Καλησπέρα και καλώς σε βρίσκω :)

    Πράγματι οι περισσότεροι αγνοούν αυτούς τους τρεις υπέροχους μήνες της εποχής και μάλλον χάνουν όλη τη μαγεία. Εγώ πάντα θα εύχομαι "Καλό Φθινόπωρο" σε όσους μου απαντούν με το "Καλό Χειμώνα". Νομίζω ότι είναι κάπως ανεδαφική αυτή η φράση που έχει καθιερωθεί να λέγεται με τα χρόνια μιας και αυτομάτως αποκλείει αυτή την εποχή. Ήθελα να 'ξερα χωρίς αυτή την εποχή τί θα έχουμε να θυμόμαστε, να αισθανόμαστε, να σκεφτόμαστε...

    Χάρηκα που πέρασες! Καλό σου απόγευμα και καλό ΣΚ ;):)))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου porcupine!
    Καλό φθινόπωρο και σε σένα! Έχουν γραφεί τόσα πολλά για το Φθινόπωρο... Από τον John Keats μέχρι τον Albert Camus. Κάτι ήξεραν!

    Φυσικά και θα τα λέμε! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου Marion και καλώς σε βρίσκω!

    Αυτή η ισορροπία είναι που δίνει τη λογική σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας...

    Καλό φθινόπωρο και σε σένα Marion!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Ευρύνοε, καλό φθινόπωρο και σε σένα :)

    Όσο τα αντανακλαστικά μας δεν ατροφούν τότε προσέχουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν. Εκεί βρίσκεται το μυστικό νομίζω.

    Σε ευχαριστώ γiα τις ευχές σου. Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή