"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

27.1.11

"Λευκή Συμφωνία"...

Λευκές νύχτες ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες, σχεδόν μία ολόκληρη μέρα.  Είναι ατμοσφαιρικό φαινόμενο που οφείλεται στην μεταβολή της ατμόσφαιρας και είναι ορατό στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στον Βόρειο και Νότιο Αρκτικό Κύκλο.  Ευνοημένες περιοχές είναι αυτές της Ρωσίας και Σκανδιναβίας. Περίφημες είναι οι "λευκές νύχτες" της Αγίας Πετρούπολης που όμως εμφανίζονται την καλοκαιρινή εποχή και διαρκεί για έναν ολόκληρο μήνα από τις 11 Ιουνίου εώς τις 11 Ιουλίου. Είναι ένα φαινόμενο σπάνιας ομορφιάς και πραγματικά είναι πολύ τυχεροί όσοι μπορούν να το ζήσουν. 

Στα Ιωάννινα το χιόνι μας επισέφθηκε νωρίς περίπου τον Νοέμβριο όμως τώρα ήρθε αναδρομικά τέλη Ιανουαρίου. Χαρήκαμε για μία μέρα που σαφώς δεν μπορούμε να την εντάξουμε στις πανέμορφες λευκές νύχτες. Νέα χρονιά έχουμε λοιπόν και ευχόμαστε όλοι να είναι όντως πολύ καλή για εμάς και όσους αγαπάμε αλλά και σε εχθρούς και άγνωστους.  Επέστρεψα ξανά γιατί αρχικώς θεώρησα ότι το οφείλω σε όσους με επισκέπτονται και έχουν την καλή διάθεση να με διαβάζουν. Και μερικές φορές μου αφήνουν όμορφα και διασκεδαστικά σχόλια !!!.  Μιλώντας με έναν φίλο μου την Πρωτοχρονιά τον ρώτησα τί εύχεται για το νέο έτος και έχοντας πάντα στην πανοπλία του το πλούσιο σαρκαστικό του χιούμορ μου είπε ότι αρχικά εύχεται "Καλή χρονιά στον Σαρκοζί, την Μέρκελ και σε όλους τους πολιτικούς και από μακριά". Ειλκρινά αιφνιδιάστηκα και γέλασα, αλλά δεν μπορούσα πραγματικά να το σχολιάσω. Ελπίζω αυτό το πρώτο γέλιο της νέας χρονιάς να είναι με καλή διάθεση. Να πώ ότι απέκτησα και μία νέα συνήθεια, τη ζαχαροπλαστική! Ω ναι!!! Αποφάσισα να φτιάχνω κέικ, cookies και σοκολατάκια και έτσι το έριξα στην παραγωγή! Για να γλυκάνω και να γλυκαθώ! 

Τέλος σας αποχαιρετώ με μία υπέροχη εικόνα λευκής ρωσσικής νύχτας που βρήκα στο google. Καλώς σας βρήκα ξανά και καλό απόγευμα :)
                                 

Ανάκτορα της Αγ. Πετρούπολης όπως φαίνονται τις Λευκές Νύχτες
       
          

14 σχόλια:

  1. πλ ωραια η φωτογραφια της ρωσιας,κι εγω απο την πρωτοχρονια και μετα εχω τρελαθει να φτιαχνω γλυκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκλεισες θα έλεγα αυτην την αναρτηση με τον καλυτερο τρόπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώς όρισες πίσω καλή μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η εικόνα ταιριάζει με το "Nights in white satin" των Moody Blues.

    Welcome back.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Γειά σου MizZ K.b καλώς ήρθες! Ναι, πράγματι η φωτογραφία είναι πολύ όμορφη... Και εσύ ε; Τέλεια! Μα είναι υπέροχο hobby τελικά :)

    @Γειά σου Ελευθερία! Σε ευχαριστώ! Έλα κερνάω γλυκάκι! Σε φιλώ:)

    @Καλή μου ani καλώς σας ξαναβρίσκω! Μουλείψατε αλήθεια πολύ! Σου στέλνω τάρτα μήλο και ένα φιλί:) Πολλούς χαιρετισμούς!!!

    @Καλησπέρα Dimo! Καλή χρονιά σου εύχομαι και ό,τι εσύ επιθυμείς να σου έρθει σύντομα! Ναι και εγώ αυτό το μουσικο κομμάτι σκεφτομουν όταν έβαζα τον τίτλο... Μα τί τραγούδι αλήθεια... στοίχειωσε την εφηβεία μου αν και το πρόλαβα για λίγο αλλά ήταν αρκετό για να το θυμάμαι για πάντα...
    Και μιας και μου το θύμισες στου το αφιερώνω Dimo μου :) Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς επέστρεψες!
    Στείλε κάνα brownie στην Βαρκελώνη :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΚΑΛΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ.ΤΕΛΕΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Dimo, σε ευχαριστώ πολύ!:)
    Φυσικά και θα σου στείλω και μία ζεστή γλυκιά σοκολάτα για το ζεστάνει τον παγωμένο καιρό της Ευρώπης.
    Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς;):))

    @JK μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και που περνάς και με σκέφτεσαι... Σου εύχομαι από καρδιάς καλό μήνα να έχεις με πολλά χαμόγελα και καθόλου άγχος! Είσαι και επισήμως το γούρι μου!!! Σου στέλνω πολλά πολλά σοκολατάκια!!!
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικό!
    και σαν έκφραση και σαν διατύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Άναυδε καλώς ήρθες:)
    Σε ευχαριστώ πολύ,εύχομαι να σου αρέσει κάτι απο αυτά που γράφω και να τα λέμε ξανά και ξανά...!
    Να είσαι καλά και να περνάς ακόμη καλύτερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hello sim oly deals,
    This picture is from Russia...but i live in Greece so i also miss these beautiful pictures:(

    Thank's for drpping by!!! Have a nice week:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΠΑΙΡΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα χαίρομαι όταν περνάς αγαπητέ μου JK! Είσαι το παιδί της θετικής ενέργειας!!!!
    Πάρε όσα θέλεις είναι όλα κερασμένα από 'μένα για εσάς:))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή