"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

20.3.11

Let's take a walk...

..on the wild side of the moon !!!.

Πολλά τα δεδομένα του μήνα Μάρτη. Τα περισσότερα δυστυχώς δεν ήταν ευχάριστα. Όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και περνάνε με έναν απίστευτα μη πολιτικά ορθό τρόπο στη θηριώδη επικαιρότητα μας ξεπερνάνε και μας αφήνουν απλούς θεατές ανήμπορους να αντιδράσουμε ... Λέει ένα ρητό ότι ζούμε την εποχή που μας αξίζει. Άλλοι την ζούνε, άλλοι προσπαθούν να την καταλάβουν και άλλοι την ανέχονται. Άραγε ποιοί όμως την καθορίζουν; Ποιοί σκηνοθετούν το έργο της ζωής που εμείς θα παίξουμε; Ειλικρινά δεν θα 'θελα να ξέρω!. Ξέρω όμως ότι εγώ απλώς την ανέχομαι γιατί δεν θέλω να την καταλάβω. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα εκτός από την υπερσπατάληση φαιάς ουσίας. Απλώς κάνω υπομονή. 

Αυτός ο μήνας είχε μία γεύση από πικραμύγδαλο ... Δύο νέοι στην Ελλάδα έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους πάνω στην ώρα του καθήκοντος. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι οι δράστες πρέπει να βρεθούν γιατί είναι ζήτημα τιμής. Εγώ κρατάω ότι δύο άνθρωποι χάθηκαν και δεν γυρίζουν πίσω. Η σύλληψη δεν είναι θέμα τιμής. Η ζωή είναι θέμα τιμής. Γιατί είναι μοναδική και αυτό από μόνο του αρκεί. Απαιτεί σεβασμό. Οι εγκληματικές ενέργειες έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και αποτελούν μέρος της καθημέρινότητας μας. Η εναλλακτική εγκληματικότητα λοιπόν σημείο αυτής της εποχής. Από την άλλη μεριά του φεγγαριού η Ιαπωνία μετράει τις πληγές της. Ο σεισμός των 8,9 ρίχτερ και ένα μεγάλο τσουνάμι εξαφάνισαν μία ολόκρηρη πόλη, τη Φουκουσίμα. Η μακρινή και ήσυχη Ιαπωνία έκανε τόσο θόρυβο όσο ποτέ και όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα πάνω της. Δεν είναι μόνο αυτό,  η ανθρώπινη πλεονεξία και ένα εγροστάσιο πυρηνικής ενέργειας απείλησαν με καταστροφή τους κατοίκους της και τη φύση της. Και τα δύο είναι το ίδιο πολύτιμα ... Στην Αμερική πάλι αυτό που είναι πολύτιμο ειδικά αυτές τις μέρες είναι το λαμπερό κόκκινο χαλί - εγώ θα το έλεγα magenda - και τα εντυπωσιακά Oscar χρυσά αγαλματίδια. Τα βραβεία που άλλοτε πηγαίνουν σε εκείνους που πραγματικά τα αξίζουν και άλλοτε όχι. Πολλά τα παραδείγματα όπως του Φεντερίκο Φελίνι που παρά τις πολλές του υποψηφιότητες δεν του δόθηκε ποτέ το βραβείο που του άξιζε. Αγαπημένο trivia είναι και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ που δυστυχώς δεν βραβεύτηκε ποτέ. Όπως και ο αγαπημένος "Taxi Driver" του συμπαθητικού ιταλού Σκορτσέζε με την αμίμητη ατάκα σε όλη την ιστορία του σινεμά.

Νικητής της σημερινής βραδιάς είναι η νυχτερινή πανσέληνος. Η πιο ορατή πανσέληνος από τη γη ... Της αποδίδουν μαγικές ιδιότητες και επιρροές. Αφήνω στην άκρη όλα αυτά τα παγανιστικά και πάω να απολαύσω το τοπίο. Αυτό αξίζει την προσοχή μου. Σας αφήνω με ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι και την καληνύχτα μου :)



                                       
















7 σχόλια:

  1. Μια καλημέρα από εδώ. Ωραίο το φεγγάρι χθες...πολλά όμως τα σύννεφα, πολλές οι σκοτούρες και δεν το απόλαυσα όσα θα ήθελα. Νά' ναι καλά το κρασάκι και η καλή παρέα, τα μόνα μας όπλα στις μέρες που τόσο μεστά περιγράφεις. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα anidifranco :)
    Ναι ήταν κάτι μαγευτικό... δυστυχώς με πολλά σύνεφα όπως είπες και σύ. Μα γιατί σκοτούρες; ελπίζω να τις πήραν όλες τα σύννεφα... Χάρηκα που πέρασες!
    Φιλιά :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ JK να περνάς όποτε θέλεις εσύ!!! Και εγώ ευχαριστώ... φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου JK! Συγγνώμη που άργησα λίγο να σου απαντήσω ήμουν λίγο άρρωστη,να σου ευχηθώ για την νέα εβδομάδα που ξεκίνησε να είναι πολύ καλή και τυχερή για όλους μας:) Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα JK!
    Σε ευχαριστώ! καλή εβδομάδα και έχεις και εσύ με πολλές επιτυχίες!!!
    Πολλά φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή