"There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire and the other is to lose it". George Bernard Shaw

16.5.11

Κάθε χρόνο το Μάη

     Ξύπνησα μουδιασμένη με ένα κρύο αεράκι να προκαλεί ρίγη σε όλο μου το σώμα.  Η εποχή έχει ήδη αλλάξει σηματοδοτώντας ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τον βαρύ, κρύο και εσωστρεφή χειμώνα. Οι βροχές αλλάζουν και από επιθετικές και ξαφνικές γίνονται γλυκές, αναμενόμενες και εναρμονίζονται όμορφα με το ανοιξιάτικο τοπίο. Οι πολύ πρωινές ώρες έχουν δώσει τη θέση τους στις μεταμεσονύκτιες. Εκεί που αρχίζουν να συμβαίνουν όλα!. Τα πάρτι σε ταράτσες, (μία σπάνια εικόνα πια),  οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ τη νύχτα κάτω από το δυνατό φως της λάμπας. Τα ανοιχτά παράθυρα που αφήνουν ελεύθερη τη μουσική να ακούγεται στα διπλανά διαμερίσματα. Μία γνώριμη υπέροχη φωνή να βγαίνει από το cd μου θυμίζει την ίδια φωνή που ακουγόταν από το πικ απ, ένα απόγευμα πίσω στο χρόνο με λεμονάδα στη βεράντα εγώ και η γιαγιά μου. Να μοιραζόμαστε την αγαπημένη μας ιεροτελεστία ... Συζητήσεις και χαμόγελα άδολης αγάπης και αληθινής χαράς με ένα μοναδικό γλυκό του κουταλιού που έχει τη δική του θέση στη γεύση των αναμνήσεων μου και που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αρνούμαι στωικά να δοκιμάσω ξανά  το ίδιο γλυκό από άλλα χέρια. Γιατί ξέρω ότι δεν θα είναι το ίδιο και θέλω να κρατήσω την ιδανική εικόνα του στο μυαλό μου ...

     Η φωνή πάντα η ίδια κάθε φορά σε διαφορετικά μουσικά κομμάτια. Όταν ρωτούσα ποια ήταν  αυτή η μυστηριώδης φωνή που αποτελούσε το μουσική συνοδεία στος συναντήσεις μας, μου είχε απαντήσει γεμάτη θαυμασμό ότι ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης που άφησε εποχή και ήταν η φωνή που είχε συνοδεύσει τους χορούς της γενιάς της στις εξόδους διασκέδασης και σε κοινωνικές επισημότητες. Αυτή τη φωνή μαζί με όλα όσα μου θυμίζει την κράτησα και σημάδεψε τις μουσικές μου προτιμήσεις σε ένα είδος μάλλον άδικα παρεξηγημένο για πολλούς όμως γνωστό σε όλους. Μία φωνή που σίγησε έναν Μάιο. Και ένας καλλιτέχνης που όντως άφησε εποχή και έμαθε στο κοινό πώς να διασκεδάζει και τα έκανε ολα με τον δικό του τρόπο ,αφήνοντας παρακαταθήκη τα αριστουργήματά του να λάμπουν μέσα στο χρόνο. Στο όνομά του χρωστάω αυτή την ανάρτηση και τον ευχαριστώ για όλες τις αναμνήσεις μιας εποχής που δεν έζησα, αλλά σιγουρα ήταν η καλύτερη που έζησε εκείνος και η γιαγιά μου ...

Σας αφήνω με ένα υπέροχο τραγούδι του και μία ευχή που θα κρατήσω μυστική για να βγεί αληθινή...:)
 Καληνύχτα...!

12 σχόλια:

  1. καλημέρα! Ήρθα εδώ για να χαλαρώσω και να ηρεμήσω με τα λόγια σου και δεν απογοητεύτηκα. Μέσα στο χάος που επικρατεί γύρω μας, η προτροπή σου είναι τελικά η μοναδική υγιής πρόταση των τελευταίων εβδομάδων. Πάω βόλτα, να μυρίσω τον αέρα. Έχω μεγάλη ανάγκη τα όνειρα αυτή την εποχή. να' σαι καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη..νυστα σου!!Ποσο νοσταλγησα γλυκο του κουταλιου σε μια αυλιτσα γεματη γιασεμια και τριανταφυλλα!!...σε ευχαριστω(ξερεις εσυ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρίσκω Μαύρο Ρόδο!! Σε ευχαριστώ με τη σειρά μου και εύχομαι να σου αρέσουν τα θέματα του ιστολογίου.
    Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάι στην εξώπορτα μια πασχαλιά !
    Στο σπίτι μέσα μια Αγκαλιά !!!
    Για σένα , για μένα για όλους .
    Ιωάννα. Μ αυτό το όνομα "ευλογία" κι ας σε φώναζε "Γιαννάκι".
    Γιαννάκι , να θυμάσαι , να προχωράς , να γράφεις τόσο όμορφα κι αληθινά .
    Δεν έχω λόγια ν... σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ ΥΑΚΙΝΘΗ! Η επίσκεψή σου με τιμά...
    Ιωάννα μόνο μία ναι...θα κρατήσω το ουδέτερο χαϊδευτικό όπως ήθελε...
    Σου εύχομαι να είσαι γερή, δυνατή και τόσο μητρική όσο σε θέλουμε!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα anidifranco! Χαίρομαι που το σχόλιο σου εμφανίστηκε ξανά και δεν χάθηκε όπως την πρώτη φορά μαζί με ολόκληρη την ανάρτηση...να περνάς κάθε φορά να τα λέμε! Τώρα που ο καιρός ανοίγει ελπίζω να ανέβει και η διάθεσή σου!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγική η φωνή του!
    Χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι μοναδική στον χρόνο...καλωσήρθες Konstantina:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μαγικη η φωνη!!!!!
    Καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα αγαπητέ JK! Καλή εβδομάδα και σε εσένα εύχομαι με όλα όσα πολύ σωστά είπες. Είσαι συνεπής και αυτό μετράει ;)
    Να είσαι πάντα καλά και να μας δίνεις όμορφα αινίγματα να λύνουμε κάθε φορά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. and more much more than this..i did it my way...allotines epoxes...pio alithines..pio athwes...me myrwdies pou den kseftizan ston xrono...kai me anthrwpines kardies krystallines...kalo vrady glykia mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ήταν ο πιο αντιπροσωπευτικός στίχος του...
    η εποχή που μου αρέσει πάρα πολύ είναι τα '60ς...
    έβγαλε μεγάλα αριστουργήματα σε μουσική, μόδα, αξίες...εγώ κάθε φορά χαζεύω ασπρόμαυρα ρετρό τραγούδια και ταινίες...
    αληθινές εποχές που θα ήθελα να έχω ζήσει...
    τόσο όμορφο το σχόλιο για τις καρδιές...
    καλό βράδυ αγαπητέ μου Μάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή